Напрежение на протест срещу сметките за ток в Благоевград

Напрежение на протест срещу сметките за ток в Благоевград
Около 1000 души се събраха в 18 часа в понеделник пред клиентския център на ЧЕЗ в Благоевград на протест, породил напрежение.. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С викове "Всички сте крадци", "Продадохме си държавата", "Мафия" и "Няма да платим" около 200 протестиращи се опитаха да влязат на срещата с гражданите на основателя на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева в Благоевград.

Кордон от полицаи спря демонстрантите, предаде БГНЕС.

Около 1000 души се събраха в 18 часа тази вечер пред клиентския център на ЧЕЗ в Благоевград. Протестиращите изгориха и сметките си за електричество за декември.

До напрежението се стигна след иначе мирния протест срещу високите сметки, които ЧЕЗ, енергийният монополист на Югозапада, връчи на клиентите си за месец декември.

Около 1000 души се събраха в 18 часа тази вечер пред клиентския център на ЧЕЗ в Благоевград. Протестиращите изгориха сметките си за електричество за месец декември.

Към 18,30 часа множеството, водено от националния трибагреник и плакати с надписи "Внимание! Високата цена на тока е опасна за живота", "Чешки еничери, заминавайте си" и др., протестиращите тръгнаха за среща с Меглена Кунева, след като се разбра, че тя провежда приемна за граждани в Благоевград.

Кордон полицаи спря на входа на залата протестиращите срещу високата цена на тока. Организаторката на протеста Людмила Манова от ГС "Сила" им каза, че протестът е приключил, и помоли протестиращите да се отдръпнат пред залата. Те освиркаха мощно, с викове "У-у-у!". В момента пред залата останаха около 50 души с плакати. Те настояват да се срещнат с лидера на "България на гражданите" Меглена Кунева.

#Движение "България на гражданите" #Меглена Кунева #сметки за ток #Благоевград #ЧЕЗ #ЕРП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"