Каква е скоростта на смъртта?

Каква е скоростта на смъртта?
A A+ A++ A

Австралийски учени установиха, че смъртта крачи със скорост 0,8 м/сек и ако искаме да отложим срещата си с нея, трябва да се разхождаме колкото се може по-бързо, пише БТА.

Хората, чиято походка им осигурява скорост от 3,2 км/ч, ще живеят по-дълго,твърди изследователски екип от болницата „Конкорд“ в Сидни. А тези, които изминават при разходки над 5 км/ч, ще могат да доживеят до дълбоки старини.

Австралийските учени проследили физическата натовареност на 1700 мъже на възраст 70 и повече години в период от 5 години. Те изследвали скоростта, с която се разхождат, и я свързали с тяхната смъртност. Тези, които били по-пъргави, сякаш смъртта ги следва по петите, се оказали и много по-жизнени. 

По време на проучването починали 266 мъже. Те ходели много по-тромаво от останалите, обхванати в изследването. Възрастните хора, които не са физически активни, имат много повече проблеми със здравето, включително и спадане на мускулния тонус.

Смъртта се разхожда с „нормална“ походка, която приблизително е 0,8 м/сек за живот със средностатистическа продължителност. Ако искаме да й избягаме, трябва да се научим да ходим по-бързо, съветват австралийските специалисти.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"