Все повече жени избират късната бременност

Все повече жени избират късната бременност
A A+ A++ A

Специалистите предупреждават да не чакаме прекалено дълго „правилния“ момент за бебе. Поради твърде дългото чакане на материална и емоционална стабилност много семейства се сблъскват с проблемите на стерилитета. Колкото и динамично и модерно да е времето, в което живеем, и бързите темпове, с които науката напредва, нашите тела все още имат „срок на годност“. Ако мозъкът ни иска да изчакаме още 5 години, докато стане време да имаме дете, то тялото ни невинаги е готово да му даде този срок.

През последните години все повече млади хора решават да изчакат с раждането на дете. Да родиш за първи път над 30, се превръща по-скоро в правило, отколкото в изключение. Лекарите обаче ни обръщат внимание да не чакаме прекалено дълго, за да не изпуснем момента.

Това особено важи за бъдещите майки, които имат желание да си родят повече от едно дете. „Ако искате да имате повече от едно дете, започнете поне в ранните 30, не чакайте да минете 35“, съветват специалистите. Макар и напълно здрави и в детеродна възраст, жените над 35 не забременяват така лесно, както една жена на 20. Иска се време, затова е по-добре да се подсигурите.

Очаква се през следващото десетилетие в Европа да се зароди „епидемия“ от майки, които ще родят за първи път над 35. Очаква се всяка 5-а до 10-а жена да избере да роди за първи път над 35 години. Макар това да се превръща в нещо съвсем обичайно, не забравяйте законите на природата.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »