Медиите и прокуратурата да разследват досието на Борисов, призова Евгений Дайнов

Медиите и прокуратурата да разследват досието на Борисов, призова Евгений Дайнов
Следва две независими институции да свършат работата, която им е присъща – медиите и прокуратурата, подчерта Евгений Дайнов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Медиите и прокуратурата да се заемат с разследването на скандала с досието за вербуването на премиера Бойко Борисов като информатор на ЦСБОП, призова политологът Евгений Дайнов.

Според публикация на сайта „Биволъ“ от неделя настоящият министър-председател е бил вербуван през 1996 г., след като началник-сектор в ЦСБОП Спас Спасов предложил той „да бъде регистриран в оперативния отчет на службата като информатор с перспективи за регистрация в по-горни категории СС, за което има качества“.

„Следва две независими институции да свършат работата, която им е присъща – медиите и прокуратурата“, подчерта Евгений Дайнов, цитиран от БГНЕС.

Според него медиите „се правят на дръж ми шапката“, вместо да разследват случая, за да отстоят публичния интерес.

Прокуратурата пък трябва да провери дали става дума за фалшификация, документна измама, за която трябва да бъдат привлечени хора към отговорност, или става дума за автентичен документ, смята Евгений Дайнов.

„Затова властта е разделена в демократическите общества, за да може различни независими институции да отстояват публичния интерес с присъствие и методи“, каза още Евгений Дайнов.

#ЦСБОП #Бойко Борисов #Евгений Дайнов #министър-председател на България #Буда #досие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници