Виетнам ще произвежда цигари по технология на „Булгартабак“

Виетнам ще произвежда цигари по технология на „Булгартабак“
Целият тютюнев сектор във Виетнам се управлява от държавната фирма „Винатаба“. Тя се занимава с производство на суров тютюн, преработка и търговия. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Виетнам ще произвежда цигари по технология на българския производител „Булгартабак“, стана ясно след посещението на зам.-министъра на земеделието и храните д-р Цветан Димитров в азиатската страна.

От месец март български технолози ще пристигнат във Виетнам, за да започнат работа в държавната фирма за производство на цигари „Винатаба“, съобщиха от МЗХ.

Основната цел на съвместната работа е да се произвеждат там цигари по рецепти на „Булгартабак“ и да се търгуват в страните от Азиатския континент.

Целият тютюнев сектор във Виетнам се управлява от държавната фирма „Винатаба“. Тя се занимава с производство на суров тютюн, преработка и търговия.

Във Виетнам се отглежда само едролистен тютюн от сортова група „Вирджиния“. В страната годишно се произвеждат около 28 000 тона суров тютюн. Площите с тютюневи насаждения са в района на Среден Виетнам.

„Винатаба“ е държавен консорциум, на пряко подчинение на министър-председaтеля на Виетнам. Тя има 22 производствени предприятия за първична преработка и производство на цигарени изделия.

„Винатаба“ има създадени съвместни предприятия с „Филип Морис“ и „Джапан Табако“. Повече от заводите работят на ишлеме за чужди компании. Имат само две собствени марки и произвеждат годишно около 100 мил. къса цигари.

#„Булгартабак" #Виетнам #цигари #тютюн

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"