Валежите спират, температурите падат в понеделник

Валежите спират, температурите падат в понеделник
Спиране на валежите и понижение на температурите в понеделник прогнозират синоптиците. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Спиране на валежите и понижение на температурите в понеделник прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

През нощта студеният атмосферен фронт ще премине и през Източна България, където вятърът също ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде умерен до силен. С него в страната ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижават, предаде „Дневник“.

Минимални температури ще са между минус 2° и плюс 3°, в София – около минус 1°, предвиждат синоптиците.

Във вторник до обяд все още на отделни места в Източна България ще има слаби превалявания, но и там валежите ще спрат. Разкъсването и намалението на облачността от запад ще продължи и до края на деня ще обхване по-голямата част от страната.

Западният вятър чувствително ще отслабне. Въпреки че температурите ще се понижат значително спрямо днешните, ще бъдат все още по-високи от обичайните за началото на февруари – в повечето места максималните ще са между 5° и 10°, в София – около 6°.

И в планините вятърът чувствително ще отслабне – ще бъде силен, от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 2°, на 2000 метра – около минус 3°.

Над Черноморието през по-голямата част от деня ще има значителна облачност. До обяд все още ще превалява дъжд. Вятърът ще отслабне. Максимални температури на въздуха: 6°-8°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

#НИМХ #БАН #дъжд #прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници