Югозападът възстава срещу сметките за ток

Югозападът възстава срещу сметките за ток
Хората от Благоевград са недоловлни от начина за начисляване на електроенергията. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Протест срещу високите сметки за ток ще се проведе в Благоевград, съобщиха организаторите.

Недоволните от начина за начисляване на електроенергията, се събират в понеделник от 18.00 часа пред централния офис за обслужване на клиенти на булевард "Св. Св. Кирил и Методий", предаде "Дарик".

Организатори на протеста са гражданско сдружение "Сила", в лицето на председателя Людмила Манова и групи в социалната мрежа. Към този момент заявка за участие в мирно шествие са дали близо 700 души.

По време на първия митинг, проведен преди дни, се включиха десетки благоевградчани, които се събраха пред центъра на електроразпределителното дружество и подпалиха декемврийските си фактури за ток.

Паралелно с протеста в Благоевград, на 4 февруари, от 17.30 часа, ще има втори митинг срущу монополистите и в Сандански, информираха организаторите.

Очаква се към недоволните санданчани да се присъединят и граждани от съседните общини.

На 2 февруари в Гоце Делчев излязоха повече от 1000 души, чиито сметки са били надписани. Те обявиха, че няма да ги плащат и поискаха отстраняването на монополиста от България.

Хората в Благоевградско искат да бъдат определени цени, съобразени с доходите на българите, а също така да се извършат спешни разследвания и ревизии в електроразпределителното дружество в Югозападна България.

Гражданите настояват за разтрогване на договора с чуждото дружество, ощетяващ българските граждани.

#сметки за ток #Благоевград #Сандански #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »