Двама уволнени в НСО заради връзки с престъпния свят

Двама уволнени в НСО заради връзки с престъпния свят
За уволненията в НСО съобщи по-рано министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по „Дарик радио" в отговор на въпрос за сигнала, получен в канцеларията на предишния президент Георги Първанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Двама служители на Националната служба „Охрана" (НСО) са били отстранени след сигнал за връзките им с организираната престъпност, съобщиха от службата.

Преди това на двамата е отнет достъпът до класифицирана информация. Името на единия служител е Иван Иванов, а другият е бивш гард на експремиера Сергей Станишев, уточняват от НСО.

За уволненията в НСО съобщи по-рано министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по „Дарик радио" в отговор на въпрос за сигнала, получен в канцеларията на предишния президент Георги Първанов.

През 2009 г. Димитър Вучев – Демби подал жалба до президентството, в която описал, че докато Петров е сред шефовете в ДАНС, спецагенцията пази Златко Баретата и дясната му ръка Мартин Станков-Рашо, както и цялата му структура за разпространение на наркотици в София.

„И тук е много важно да се знае, че единият от тези хора беше преди в личната охрана на Сергей Станишев. Това трябва ли да бъде веднага обвинение, че Сергей Станишев е замесен в организирана престъпност? Не, разбира се," коментира още Цветан Цветанов по повод сигнала на Демби до Първанов.

#НСО #класифицирана информация #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"