Борисов: Лекувайте се, бъдете здрави и работете - без работа няма пари

Борисов: Лекувайте се, бъдете здрави и работете - без работа няма пари
Всички, които ще влязат тук, първо – Господ да им даде здраве и късмет, второ – докторите да са добри, да ги излекуват, каза премиерът Бойко Борисов при откриването на обновените отделения на разградската болница. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не се ли работи, пари няма, каза премиерът Бойко Борисов в Разград, след като откри три обновени отделения в местната болница „Свети Иван Рилски" в компанията на здравния министър Десислава Атанасова.

„Всички, които ще влязат тук, първо – Господ да им даде здраве и късмет, второ – докторите да са добри, да ги излекуват. Това мога само да ви кажа – да идвате, да се лекувате, да излизате здрави и да работите. Защото – без работа, няма пари. Кой каквото иска да ми приказва, не се ли работи - пари няма," продължи речта си Бойко Борисов, цитиран от информационна агенция „Фокус".

Ремонтните дейности на сградния фонд са на стойност около 2,5 млн. лв., осигурени по програма енергийна ефективност. Направена е изолация, сменени са покривът и парните кутии.

Премиерът съобщи още, че Разград ще получи 5 млн. лв. по проект за обновяване на градската среда, за да си „оправи центъра". По толкова пари за същите проекти ще получат още 36 града в България.

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова поздрави младите лекари, останали да работят в Разград.

„Изключително ми е приятно да съм тук и да дадем старта на реализирането на един наистина грандиозен проект – над 4 млн. лв., вложени в Разград, вложени в тази болница. За първи път от построяването на тази болница през 1965 г. толкова много средства се заделят от бюджета, за да може да се финансират не само дейности, свързани с прякото лечение на пациентите на този регион, но и да се създадат изключително по-добри условия за работа на персонала," подчерта министърът.

Тя отправи специални поздравления към екипа на болницата, създал условия за привличането на млади лекари, които да останат и да лекуват местното население.

В Разград премиерът Бойко Борисов получи икона на Свети Цар Борис Михаил Покръстител от архиерейския наместник на Разград отец Георги Георгиев. Поводът е направеното преди няколко месеца дарение от ГЕРБ на 32 000 лева за изграждането на православен храм в Разград.

#Бойко Борисов #премиер на България #Десислава Атанасова #министър на здравеопазването #Разград #болница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"