Съкращават 600 души от ВМЗ – Сопот

Съкращават 600 души от ВМЗ – Сопот
600 работници и служители от ВМЗ – Сопот, ще бъдат освободени от работа. За броя са се споразумели синдикати и ръководство на предприятието след тежки преговори. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

600 работници и служители от ВМЗ – Сопот, ще бъдат освободени от работа, обяви председателят на синдикалната организация КНСБ в завода Иванка Иванова.

За броя са се споразумели синдикати и ръководство на предприятието след тежки преговори, които са приключили около 23:00 часа в сряда, предаде Радио „Фокус“ – Пловдив.

„Успяхме да намалим броя от предлаганите 900 души от ръководството до 600, въпреки че и те са много“, подчерта Иванка Иванова.

Тя обаче предупреди, че едва започва изработването на самата процедура за съкращения и до връчването на заповедите за освобождаване на служители има много време.

„Първо трябва да се договорят критерии, на база на които ще се направи подбор, след него поименно трябва да се направи списък с хората, на които ще им бъде прекратен договорът по член 328 от Кодекса на труда“, обясни Иванка Иванова.

Съкращенията на работници са част от оздравителния план на ВМЗ – Сопот, за който властта и синдикатите трябва да се договорят преди процедурата по приватизация на завода. Последната се провали, след като единственият кандидат-купувач не се съгласи със социалните ангажименти, фигуриращи в договора, и поиска съкращения.

#съкращения #КНСБ #ВМЗ – Сопот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници