Открит е автоматът "Калашников", с който са стреляли срещу Баретата

Откритият "Калашников" с оптически мерник и заглушител. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Открити са части от оръжието, с което се предполага, че е стреляно срещу Златомир Иванов, Златко Баретата, на 29 януари в 9.30 часа пред Съдебната палата.

Това е автомат "Калашников" с оптически мерник и заглушител, съобщи БНР и в. "Дневник", като се позова на източници от СДВР.

Автоматът е намерен на тавана в сградата срещу Съдебната палата, който беше запален веднага след стрелбата срещу Баретата. Полицаите продължават повторния оглед на място, където се е намирал стрелецът.

Вчера работата на екипите беше изключително затруднена заради пожара, който изпепели цялото помещение. Разпитани са всички свидетели, намерени са собствениците на апартамента, както и неговите обитатели.

Заради изключително тежкото му състояние Златомир Иванов-Баретата не е бил разпитван за случилото се, уточни зам. градският прокурор на София Роман Василев.

Разследващите проверяват дали е имало и втори стрелец, но засега няма данни Баретата да е бил дебнат и на друго място.

Неофициално от полицията съобщиха, че в часовете след стрелбата по Златко Баретата полицаите са обиколили всички сгради около страничните входове на съдебната палата, откъдето Златомир Иванов обикновено е влизал. В една от сградите е открит необитаем апартамент, но в него не са намерени следи от оръжие или боеприпаси.

#"Калашников" #Златко Баретата #Съдебната палата #СДРВ #Златомир Иванов #Роман Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници