Кунева: Правителството трябва да брани розовото масло

Кунева: Правителството трябва да брани розовото масло
Меглена Кунева участва в среща тема „Перспективи пред българското земеделие“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правителството трябва да отстоява националния интерес за розовото масло и то да продължи да се използва в парфюмерийната индустрия, заяви лидерът на „Движение на гражданите“ Меглена Кунева.

„Не може розовото масло, емблемата на България, да не се използва в парфюмерийната индустрия“, каза Кунева в Пловдив на кръгла маса на тема „Перспективи пред българското земеделие“, цитирана от БГНЕС.

Изявлението е по повод директива на Европейския съвет, според който розовото масло не бива да се използва в парфюмерията, защото предизвиква алергии.

Според нея в момента съдбата на розовото масло е в ръцете на правителството, защото България има 10 гласа в Европейския съвет, където директивата трябва да бъде обсъдена.

„Елементарна техника на проговори е правителството да потърси други страни от ЕС със същия интерес като нашия и да го заявят пред Европейския съвет“, подчерта Кунева и даде за пример дерогациите за домашната ракия и млякото за местна консумация, които именно по време на преговорите са извоювани от нейния екип.

#Меглена Кунева #розово масло #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници