Акад. Стефан Воденичаров и Милена Дамянова спрягани за свободните постове в МОМН

Акад. Стефан Воденичаров и Милена Дамянова спрягани за свободните постове в МОМН
Акад. Стефан Воденичаров поема Фонд „Научни изследвания“ след оставките на ръководителите му Христо Петров и Рангел Гюров заради нарушения. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Имената на зам.-министъра на образованието Милена Дамянова и на председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров се спрегнаха като новите назначения на овакантените постове след оставките на Сергей Игнатов, Христо Петров и Рангел Гюров.

След неколкократно коригираните съобщения от началото на заседанието на Министерския съвет в сряда, от ведомството уточниха, че председателят на БАН ще бъде предложен за министър на образованието, младежта и науката, а Дамянова ще запази досегашния си пост.

Вечерта във вторник Изпълнителният съвет на Фонд „Научни изследвания“ прие оставката на проф. Рангел Гюров като председател на съвета, след като по-рано поста си напусна и шефът на фонда Христо Петров.

Във връзка с нарушенията в конкурса за финансиране на научни проекти във Фонд „Научни изследвания“ в понеделник оставка подаде и просветният министър Сергей Игнатов.

Очаквайте подробности!

#Фонд „Научни изследвания" #ФНИ #Стефан Воденичаров #БАН #Бойко Борисов #Сергей Игнатов #Рангел Гюров #Христо Петров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »