Прекратиха делото за конфискация на имуществото на Галеви

Прекратиха делото за конфискация на имуществото на Галеви
Братя Галеви бяха окончателно осъдени в средата на 2012 г. по обвиненията им за сформиране и участие във въоръжена престъпна група за рекет и изнудване. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Делото за конфискация на имуществото на дупнишките Братя Галеви беше прекратено от Върховния касационен съд.

Причина за прекратяването на казуса стана изчезването на Пламен Галев и Ангел Христов, предаде „Медиапул".

Двамата бяха окончателно осъдени в средата на 2012 г. по обвиненията им за сформиране и участие във въоръжена престъпна група за рекет и изнудване.

„Съдът не е дал ход на делото и е отложил същото за 25.01.2013 г., като е дал възможност на ВКП да посочи актуални адреси на осъдените, отразяващи местоживеенето им в страната и чужбина, за да бъде извършена процедурата по призоваването им. Във връзка с тези указание е получено писмо от ВКП, с което касационната инстанция се уведомява, че Пламен Галев и Ангел Христов се издирват в страната и чужбина с оглед влязла в сила присъда срещу тях и при получаване на информация за актуалните им адреси съдът незабавно ще бъде уведомен," мотивират се върховните съдии Красимир Харалмпиев, Севдалин Мавров и Даниела Атанасова.

Братя Галеви бяха оправдани на първа инстанция от Кюстендилския окръжен съд. След това Софийският апелативен съд отмени това решение и осъди Пламен Галев и Ангел Христов съответно на 5 и 4 години затвор, постановявайки глоба в размер на 10 000 лв. и конфискация на 1/3 част от имуществото на първия и глоба – 7 000 лв. и конфискация на 1/4 част от имуществото на втория.

Искането за възобновяване на делото за конфискация на имуществото на Галеви беше внесено от бившия главен прокурор Борис Велчев с аргумента, че „не са събрани доказателства за имотното състояние на подсъдимите и не е посочено какво имущество се конфискува".

#братя Галеви #Ангел Христов #Пламен Галев #конфискация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"