Тотю Младенов пак увери: Всички трудови ограничения в ЕС падат на 1 януари 2014 г.

Тотю Младенов пак увери: Всички трудови ограничения в ЕС падат на 1 януари 2014 г.
Относно трудностите, които срещат българските граждани в издаването на необходимите им документи за работа във Великобритания, Тотю Младенов съобщи, че се води активен диалог с британските институции за решаване на проблема. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Всички ограничения за работа на български граждани в държавите от Европейския съюз отпадат на 1 януари 2014 г., увери социалният министър Тотю Младенов.

Министърът присъства на бизнес обяд на тема „Правителствени приоритети и политики през новия програмен период и многогодишната финансова рамка на ЕС за 2014 - 2020 г.“, съобщиха от МТСП.

По време на изказването си относно трудностите, които срещат българските граждани в издаването на необходимите им документи за работа във Великобритания, Тотю Младенов съобщи, че се води активен диалог с британските институции за решаване на проблема.

Той поясни, че българският министър на външните работи Николай Младенов е провел разговори на тази тема, а пряко ангажирани с проблема са премиерът Бойко Борисов и президентът Росен Плевнелиев.

В последните дни е особено усърдна риториката на политиците във Великобритания срещу евентуалната заплаха от имигрантска вълна от България и Румъния след отварянето на трудовия пазар през 2014 г.

#ЕС #Тотю Младенов #МТСП #Великобритания #Николай Младенов #Росен Плевнелиев #Тотю Младенов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"