Станишев поиска оставките и на министрите Цветанов и Найденов

Станишев поиска оставките и на министрите Цветанов и Найденов
Оставките на вътрешния министър Цветан Цветанов и на земеделския министър Мирослав Найденов поиска лидерът на БСП Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Оставките на вътрешния министър Цветан Цветанов и на земеделския министър Мирослав Найденов поиска лидерът на БСП Сергей Станишев.

На пресконференция на социалистите във вторник председателят на левицата коментира, че оставката на образователния министър Сергей Игнатов заради констатираните нарушения във Фонд „Научни изследвания“ не е достатъчна, предаде „Дневник“.

Първата оставка трябва да е на вицепремиера и министър на вътрешните работи, който не си е свършил работата по организирането на референдума, не е подал информация за почистване на списъците от „мъртви души“, обясни Сергей Станишев.

Според лидера на БСП оставката на Цветан Цветанов трябва да бъде поискана и заради покушението срещу Златомир Иванов – Златко Баретата, пред Съдебната палата. По думите му това говори за ескалация на организираната престъпност в страната.

БСП ще настоява и за анкетна комисия, която да проучи работата на МВР и ГРАО за подготовката на референдума.

#Фонд „Научни изследвания“ #Сергей Игнатов #оставка #Мирослав Найденов #Цветан Цветанов #Златко Баретата #Златомир Иванов #референдум #БСП #Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"