Съдът остави Октай Енимехмедов в ареста

Съдът остави Октай Енимехмедов в ареста
Октай Енимехмедов поиска „домашен арест“, за да продължи да учи. Снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийски градски съд остави окончателно в ареста Октай Енимехмедов, който насочи газов пистолет в главата на Ахмед Доган.

Днес защитата му обжалваше тази мярка, като поиска по-лека – „домашен арест“, предаде БГНЕС.

Срещу Енимехмедов се води досъдебно производство по две обвинения - за закана за убийство и хулиганство. Има авторство на престъплението, счете съдът. С деянията си Енимехмедов грубо е нарушил обществения ред, коментира СГС.

Съдът отказа да измени мярката му за неотклонение. Преди решението на СГС, Октай заяви, че по-лека мярка ще му позволи да се учи и да се подготвя като студент, и занапред да се развива.

Той отново, както и пред Районния съд, се обърна към магистратите с думите „Уважаеми народни представители“, след това обясни, че за него те са такива, защото казват решението си в името на народа.

„Уважаеми народни представители, за мен сте такива, защото в края на решението си казвате „В името на народа“. Живеем в демократична страна, в която всеки има правото да изказва своето мнение. Не смятам, че съм заплаха за обществото и нямам намерение да извършвам друго престъпление. Ако мярката ми бъде изменена в домашен арест, това ще бъде добре за моето развитие, защото ще мога да се подготвям и да завърша образованието си“, заяви Енимехмедов пред съда.

„Относно деянието ми, различните култури налагат различни ценности. Вярвам в бъдещето на България, нищо, че сме малка държава, това не ни пречи да бъдем най-добри“, допълни той.

25-годишният Октай насочи газов пистолет в главата на Ахмед Доган на конференция на ДПС на 19 януари 2013 г. Той е обвинен в закана за убийство и хулиганство, което се отличава с особена дързост. На 22 януари 2013 г. Софийският районен съд го остави в ареста, като му наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

#Октай Енимехмедов #Ахмед Доган #Софийски градски съд #СГС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"