Шефът на ДКЕВР Семерджиев обяви, че подал оставка

Шефът на ДКЕВР Семерджиев обяви, че подал оставка
Председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев е подал оставка. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев е подал оставка, обяви самият той във вторник преди обяд.

„Комисията може да работи без когото и да е от нас. Колегите са тук и продължават да работят. Аз съм си подал оставката и най-вероятно от утре няма да присъствам на заседанията", заяви председателят на ДКЕВР, цитиран от БГНЕС.

„Имам нужда от време да осмисля това, което става. Нямам какво повече да кажа по проблема. Следващият път най-вероятно ще общувате с друг", добави той.

Изявлението на Семерджиев идва, след като в понеделник премиерът Бойко Борисов съобщи, че ще предложи на Министерски съвет да освободи от длъжност председателя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев.

„Предложението е във връзка със забавянето и липсата на разработени и приети подзаконови административни актове, свързани с Третия енергиен либерализационен пакет, което стана причина Европейската комисия да сезира Съда на ЕС", се казваше в краткото съобщение от МС и се уточняваше, че "това са Наредби за изменение на наредбите за регулиране на цените на електрическата енергия и природния газ, Наредба за изменение на наредбата за лицензиране на дейностите в енергетиката и правила за достъп до газопреносната и газоразпределителната мрежи". Промените се налагат във връзка с транспонирането на европейските правила за вътрешен енергиен пазар.

„За последните шест месеца министерството на икономиката, енергетиката и туризма е изпратило три писма, до Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, в които заявява, че комисията трябва да ускори максимално процедурата по приемането на промените в наредбите, свързани с Третия енергиен либерализационен пакет, защото страната ни е заплашена от наказателна процедура от ЕК", се казваше още в съобщението.

#ДКЕВР #Ангел Семерджиев #Бойко Борисов #министър-председател на България #Държавна комисия за енергийно и водно регулиране #Министерство на икономиката #МИЕТ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"