Ходенето пеш намалява симптомите на менопаузата

Ходенето пеш намалява симптомите на менопаузата
A A+ A++ A

Учени от Университета в Мелбърн, Австралия, установиха, че ходенето пеша е изключително подходящ начин за дамите в средна и напреднала възраст да поддържат тялото си здраво. Според тях жените, които ходят по няколко километра пеша на ден, имат много по-добри показатели, по-често имат нормално тегло и по-леко преминават през менопаузата.

Изследователите разделили участничките в изследването в 3 групи: на изминаващи под 7500 стъпки на ден, на изминаващи между 7500 и 10 000 стъпки на ден и на изминаващи над 10 000 дневно. Всички те били на възраст между 50 и 70 години.

Според данните от проучването дамите, които ходят пеша над 7500 и над 10 000 стъпки на ден нямат значителна разлика в резултатите. Над 80% от тях имат добри жизнени показатели. Повечето от тях поддържат мускулатура с добър тонус и са в добра физическа форма.

При дамите, които не ходят пеша повече от 7500 стъпки на ден, резултатите били значително по-лоши. Сред тях затлъстяването и диабетът били значително по-честа диагноза.

Експертите съветват всяка жена, която иска да се чувства добре през периода на менопаузата и след него, да отделя време за двигателна активност – ходене пеша, каране на колело, плуване, фитнес.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »