Прокуратурата проверява ВМЗ - Сопот по сигнал от синдикатите

Прокуратурата проверява ВМЗ - Сопот по сигнал от синдикатите
Прокуратурата проверява ВМЗ-Сопот по сигнал на лидера на КТ „Подкрепа" д-р Константин Тренчев, обяви в Сопот премиерът Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата проверява ВМЗ-Сопот по сигнал на лидера на КТ „Подкрепа" д-р Константин Тренчев, обяви в Сопот премиерът Бойко Борисов.

Той се срещна с работниците от ВМЗ-Сопот, пред които за пореден път повтори, че не е доволен от работата на директора Иван Стоенчев, но ще му даде шанс, тъй като за момента нямало по-добър, предаде информационна агенция „Фокус".

Премиерът обеща да посети оръжейния завод в рамките на следващия месец, за да провери лично какво е изпълнил директорът от обещанията си в завода да има работа.

В рамките на днешния ден работниците от ВМЗ-Сопот трябва да получат аванс.

Бойко Борисов посочи още, че вече трябва да са стартирани няколко нови договора. Той повтори тезата си, че при евентуални съкращения, трябва да се потърси друга работа за всеки един човек.

Премиерът предложи заводът да преструктурира производството си и вместо да се внасят пиротехнически средства от Китай, да се изработват във ВМЗ-Сопот.

#ВМЗ - Сопот #Константин Тренчев #Иван Стоенчев #Бойко Борисов #премиер на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници