Задържаха 2 кг китайски наркотици на Летище София

Задържаха 2 кг китайски наркотици на Летище София
Два килограма синтетични наркотици от Китай задържаха митничари на Летище София. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Два килограма синтетични наркотици от Китай задържаха митничари на Летище София, като стойността на цялото количество е близо 1 млн. евро.

Началникът на сектора за борба с наркотрафика на летището Стефан Бакалов уточни, че на година се залавят около 40 пратки с подобни наркотици, съобщи БНР.

„Задържаното наркотично вещество е тъй нареченото диметиламиламин, което е от групата на амфетамините и много по-силно от самия амфетамин. Това наркотично вещество беше задържано в рамките на операция „Киборг“, която беше насочена срещу трафика на синтетични наркотици от Китай за България и ЕС“, каза Бакалов.

„По някои летища в ЕС много често започнаха да се залавят синтетични наркотици от Китай, тъй наречените „дизайнерски наркотици“. И това вещество може да бъде категоризирано в тъй наречените „дизайнерски наркотици“. Получател на пратката е голяма българска фирма, която се занимава с внос на хранителни добавки“, обясни той.

„Последните четири-пет години просто има една такава тенденция към преориентиране на наркозависимите към търсене на синтетични наркотици, и то предимно от Китай, тъй като там се произвеждат много бързо, много лесно“, отбеляза Бакалов.

#Бакалов #Китай #летище София #наркотици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"