Георги Първанов: Бойко Борисов да си посипе главата с пепел

Георги Първанов: Бойко Борисов да си посипе главата с пепел
Георги Първанов смята, че премиерът трябва да се оттегли. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бойко Борисов да си посипе главата с пепел, а защо не и да си хвърли оставката, заяви бившият държавен глава Георги Първанов. 

Милион и половина, колкото сега гласуваха на референдума, е много повече от 120 депутати, колкото отмениха решението за АЕЦ „Белене”, каза Първанов пред Нова телевизия.

„Референдумът - тази първа стъпка на пряката демокрация в първите години на следпреходния период може да се характеризира като плаха, неуверена, неубедителна. Няма защо да помпаме самочувствие, да твърдим, че това е голяма победа. Нагледах се на символични, морални победи", заяви още Първанов. 

При референдумът „Бургас – Александруполис” гласуването беше 27 % и тогава всички политици, особено тези на ГЕРБ, казаха „приключваме този проект”.

Според Първанов, тогава е трябвало да не сме пасивни, а да кажем, че референдумът е невалиден, защото беше такъв.

„Главният саботьор на проекта се казва Бойко Борисов. Забавянето по наше време има своето значение и то се отрази, но няма същата тежест като трикратното "не" на Борисов и спирането на проекта. Това е най-голямото поражение на Борисов, това е поражение за ГЕРБ и лично поражение за самия Борисов", каза Първанов.

#АЕЦ "Белене" #Бойко Борисов #Георги Първанов #референдум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Референдум 2013
Последно от Референдум 2013

Всички новини от Референдум 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"