Митничари хванаха 12 тукана

Митничари хванаха 12 тукана
Митнически служители са заловили 12 екзотични птици от вида тукан на ГКПП „Капитан Андреево“. Снимка: trekearth.com
A A+ A++ A

Митнически служители са заловили 12 екзотични птици от вида тукан на ГКПП „Капитан Андреево“ вчера, 18 декември.

При проверка на влизащ в страната луксозен, високопроходим автомобил с българска регистрация, митничарите на „Капитан Андреево“ се натъкнали на 12 птици от вида тукан (Pteroglossus viridis Green Aracari), съобщиха от Агенция „Митници“.

Птиците са превозвани в клетки и са в добро здравословно състояние. Тримата пътници в автомобила – български граждани, твърдят, че туканите са техни и дълго отказвали да се разделят с тях.

Интересните представители на южноамериканската фауна не са придружени с нужните за пренасянето на живи животни документи.

За вноса не е изпълнено и изискването един ден преди това да бъдат уведомени граничните власти.

Митническите инспектори и ветеринарните власти са осигурили на птиците временен подслон и са обиколили всички местни магазини, за да им осигурят подходящите за тях плодове.

По цени на пазара една такава птица се продава между 1500 и 2000 евро. За случая са уведомени Агенцията по безопасност на храните и Министерството на околната среда и водите.

На тримата пътници ще бъдат съставени актове за административни нарушения. От тази сутрин птиците са под опеката на Сдружение „Зелени Балкани“.

#Митнически служители #птици #агенция „Митници“ #митничари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"