Цачева гласувала „по единствения верен начин"

Цачева гласувала „по единствения верен начин"
Гласувах за бъдещето на България и моя избирателен район Плевен по единствения верен начин, заяви Цачева, след като пусна бюлетината си в урната в българското посолство в Дъблин. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В ирландската столица Дъблин председателят на Народното събрание Цецка Цачева гласува на референдума за развитието на ядрената енергетика в България „по единствения верен начин".

„Гласувах за бъдещето на България и моя избирателен район Плевен по единствения верен начин," заяви Цачева, след като пусна бюлетината си в урната в българското посолство в Дъблин.

Не е сигурно обаче, дали в бюлетината й с Х е зачеркнат правилен отговор „да", или правилен отговор „не". Преди два месеца самата тя заяви, че като народен представител от Плевенския регион ще гласува с „да", защото проекът АЕЦ „Белене" ще има голям принос за местната икономика. По-късно обаче премиерът Бойко Борисов апелира всички членове и симпатизанти на ГЕРБ да гласуват с „не, не и не".

Парламентарният председател е в командировка в Ирландия, където участва в 49-та сесия на заседание на Комисиите по европейските въпроси на националните парламенти на държавите-членки на Европейския съюз (КОСАК).

На сесиите на КОСАК, които се провеждат два пъти годишно в страните, поели ротационното председателство на Съвета на ЕС, участват по 6 народни представители от всеки парламент.

„Развитието е постижимо само чрез политиките на Европейския съюз, ясно изразени и в приоритетите на ирландското председателство на Съвета на ЕС," каза Цецка Цачева, цитирана от пресцентъра на НС.

По думите й, целите на България са в съзвучие с тези приоритети: за повече стабилност, икономически растеж и заетост.

„Всичко друго разпилява енергията на българското общество, особено спорни и компрометирани проекти. Длъжни сме да надграждаме постигнатото в стабилността на държавата," допълни Цецка Цачева.

#Цецка Цачева #председател на НС #Ирландия #Дъблин #референдум #АЕЦ „Белене" #КОСАК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Референдум 2013
Последно от Референдум 2013

Всички новини от Референдум 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"