Жертвите на пожара в бразилската дискотека достигнаха 200 души

Жертвите на пожара в бразилската дискотека достигнаха 200 души
До 200 души се увеличи броят на жертвите на пожара, избухнал в нощен клуб в бразилския град Санта Мария в събота вечерта. Снимка: totallywp.com
A A+ A++ A

До 200 души се увеличи броят на жертвите на пожара, избухнал в нощен клуб в бразилския град Санта Мария в събота вечерта.

Първоначалните данни бяха за 70 загинали, впоследствие бе съобщено за 90, а до момента са изнесени труповете на 159 души, информира АФП, позовавайки се на информационния сайт G1.

Огнената стихия, която вече е овладяна, вероятно е причинена от малък пиротехнически трик на един от изпълнителите на сцената на нощния клуб „Kiss". Пламъкът стигнал до акустичното обурудване, а впоследствие обхванал целия таван на залата.

По данни на полицията причината за високата смъртност е задушаване с отровни газове. Изходът от пламналото помещение бил само един и сред множеството настъпила паника. Пожарникарите трябвало да съборят стена, за да измъкнат повече от посетителите живи.

По първоначална информация в момента на тежкия инцидент в дискотеката е имало около 500 души, като капацитетът му е около 2000.

#Бразилия #пожар #дискотека

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »