Референдум в политизиран кашон

Референдум в политизиран кашон
A A+ A++ A

„Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждането на нова ядрена електроцентрала?"

На този въпрос в неделя ще трябва да отговорят поне 4 345 450 българи, за да е валиден „ядреният референдум". 53% ще кажат „да", докато 23% все още се колебаят, според проучване на „Сова Харис" по поръчка на вестник „Преса".

Дни преди провеждането на първия демократичен референдум на България още се вадеха факти и обстоятелства от кашони и стенограми за АЕЦ „Белене".

Докато Борисов и Станишев и техните „подгласници" си разменят политически шамари, развявайки документи и подписи, българите, в това число, се чудят на коя страната да се обърнат, за да вземат правилното „да" или правилното „не".

За съжаление не само обикновеният българин, но и политическият елит не правят разлика между това, което англоезичният свят разбира като politics и policy – т.е. политиката и правеното на политики, свързано с взимането на решения.

Взимането на решение от народа е целта на националния референдум. Той едва ли наистина ще доведе до политическото такова или поне лично аз съм обезверена, че политиката ни е достигнала до такова ниво на демокрация.

#АЕЦ "Белене" #референдум #Сергей Станишев #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"