Чалга певците масово си плащат данъците

Чалга певците масово си плащат данъците
„Само трима от най-известните певци са платили над 1 млн. лв. налози“, обясни Стефанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Чалга и поп певците в България са започнали масово да си плащат данъците през последните няколко месеца.

„Заради нашите проверки за три месеца всички изпълнители надминаха 50 хил. лв. оборот и масово се регистрират по ДДС“, каза пред ТВ7 изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.

Стефанов обясни, че известния поп изпълнител Васил Найденов е признал греховете си и е платил данъците си до стотинка. Сумата не е малка за българските стандарти.

„Само трима от най-известните певци са платили над 1 млн. лв. налози“, обясни Стефанов и добави, че в училищата трябва да се обяснява какви са данъците и за какво трябва да се плащат.

„Водим преговори с Министерството на образованието да въведем такова обучение“, посочи данъчен № 1.

„Можем да кажем, че 2011 г. е успешна за Националната агенция за приходите (НАП). В края на ноември сме събрали 11,4 млрд. лв. от данъци, което е със 715 млн. лв. повече“, похвали се шефът на приходната агенция.

„С гордост мога да кажа, че България е сред малкото страни в Европа, които реализираха повече приходи“, добави Стефанов.

По думите му заедно с Агенция „Митници“ ще бъдат събрани около 1,5 млрд. лв. повече приходи през тази година.

„Ще има обаче около 300 млн. лв. по-малко приходи от осигурителни вноски. Ако се бяха съобразили със становището на НАП, щяхме да изпълним и това перо на 100%, добави Стефанов. В края на май изоставахме с над 600 млн. лв. Оценката на Симеон Дянков е положителна“, обясни шефът на НАП.

Акция „Хеликоптер“ е една от най-успешните за години назад. Тя провокира институциите да решат проблеми в строителството, с които никой не искаше да се занимава. Над 20 млн. лв. е прекият фискален ефект“, твърди Красимир Стефанов.

Според него най-важното от акциите е, че обществото е разбрало, че трябва да си плаща данъците.

„НАП извършва около 200 хил. проверки и 15 хил. ревизии. Не ги правим така самоцелно“, каза още Стефанов.

„Над 1600 физически лица са си признали, че имат над 1 млн. лв. доход, а 22-ма са с над 10 млн. лв. Това е резултат от работата на държавата и НАП“, отбеляза той.

„Около 1,9 млн. са здравно задължените. От тях обаче около 800 хил. са напуснали държавата. Вече е факт промяната, която дава възможност с едно заявление живеещите извън страната да се освободят“, каза Стефанов.

#изпълнителният директор на НАП #НАП #Красимир Стефанов #Стефанов #певци #данъци #ДДС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"