Главният прокурор се захваща с прокурорката, опитала да прикрие сина си от ГДБОП

Главният прокурор се захваща с прокурорката, опитала да прикрие сина си от ГДБОП
Главният прокурор Сотир Цацаров ще се заеме с майката прокурор, давала инструкции на сина си как да се отърве от незаконно притежавано оръжие. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Главният прокурор Сотир Цацаров ще се заеме с майката прокурор, давала инструкции на сина си как да се отърве от незаконно притежавано оръжие.

За случая съобщиха по-рано в петък от пресцентъра на МВР и вътрешният министър Цветан Цветанов в парламента, а главният обвинител обеща да разпореди проверка по сигнала, предаде информационна агенция „Фокус".

При полицейска акция, проведена на 15 и 16 януари, за разпространение на хероин са били задържани Васил Пейчинов, Илиян Варсанов, Иван Делчев, Йото Йотов, Кристиян Рангелов.

Майката на последния е прокурор в Софийската районна прокуратура. В телефонен разговор по време на акцията на ГДБОП тя дала инструкции на 34-годишния си син как да укрие оръжието. При вида на полицаите обаче, той го изхвърлил през прозореца.

Обвиняемите Пейчинов, Делчев, Йотов и Иванов, е определена мярка за неотклонение „задържане под стража".

По отношение на обвиняемия Варсанов първоначално определената мярка „задържане под стража" е била изменена на 24 януари 2013 г. от Софийски апелативен съд в „парична гаранция", в размер на 5 000 лв.

При задържането си обвиняемият Кристиян Рангелов е получил остър инфаркт на сърцето, който е бил овладян в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов". Това налага обвиняемият да остане в болничното заведение още няколко дни. По този повод, с постановление от 25 януари 2013 г., по отношение на него е определена мярка за неотклонение „парична гаранция", в размер на 1000 лв.

#Сотир Цацаров #прокурор #трафик на наркотици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници