Станишев: Борисов няма поведение на държавник и премиер

Станишев: Борисов няма поведение на държавник и премиер
Пред „Дарик радио" Сергей Станишев заяви, че твърденията на Борисов за среща между двамата са лъжа. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на БСП Сергей Станишев осъди поведението „на самозабравил се човек" на премиера Бойко Борисов към служителите на ВМЗ – Сопот.

Според лидера на социалистите „бруталното отношение" на министър-председателя към хората, които нямат какво да ядат, защото не са получавали заплати от месеци, и „грубото нареждане" да се извинят нямат нищо общо с поведението на един „държавник и премиер".

Пред „Дарик радио" Сергей Станишев заяви, че твърденията на Борисов за среща между двамата са лъжа.

„Единственото, което е вярно, е, че ние сме се срещали и е воден разговор за АЕЦ „Белене". Но срещата беше по негова молба, той поиска от мен подкрепа за споразумение за цена от 6,3 млрд. евро и не я получи, защото не ми даде отговор откъде идва оскъпяването от 1,2 млрд. евро, след като нашето правителство беше водило преговори за 5,1 млрд.евро," обясни Сергей Станишев.

Лидерът на БСП беше категоричен, че всички останали твърдения са абсолютна лъжа.

„Това вече е трагично, когато излиза от устата на един премиер. Клеветите и свободните съчинения, този път, няма да помогнат на Борисов да излезе от губещата ситуация," добави той.

Станишев коментира още, че Борисов е в паника от предстояща загуба на референдума за АЕЦ „Белене", и го призова да не си изпуска нервите.

„Борисов да се овладее и вместо да се оплита сам в поредните си лъжи, да се заеме с поправката на избирателните списъци, в които има 850 000 мъртви души. Две години след преброяването, списъците не са коригирани, а това става само за няколко часа," категоричен е лидерът на БСП.

Според него Борисов трябва да нареди на вътрешния си министър Цветан Цветанов МВР и ГРАО да поправят избирателните списъци, защото в противен случай, на всички българи ще стане ясно, че Борисов е основният поръчител на фалшификацията на изборите.

#Сергей Станишев #Бойко Борисов #премиер на България #референдум #АЕЦ „Белене" #ВМЗ - Сопот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »