Прокурорка подучила сина си как да се скрие от полицията при акция

Прокурорка подучила сина си как да се скрие от полицията при акция
Оръжието - боен револвер „Колт" - калибър 38 с шест патрона в цевта, и пистолет с надпис „БЛОУ" - с боен патрон в цевта, пет патрона с калибър 6/35, са открити, въпреки че били изхвърлени от прозореца. Снимка: МВР
A A+ A++ A

Майка прокурор подучила 34-годишния си син си как да укрие незаконното си оръжие от полицията.

Оръжието - боен револвер „Колт" - калибър 38 с шест патрона в цевта, и пистолет с надпис „БЛОУ" - с боен патрон в цевта, пет патрона с калибър 6/35, са открити, въпреки че били изхвърлени от прозореца, а мъжът с инициали К.Р. е задържан в рамките на полицейска операция срещу разпространението на наркотици, съобщиха от МВР.

Той е задържан за срок от 24 часа и след преглед в Медицинския институт на МВР, е настанен за лечение в столична болница заради хронични здравословни проблеми.

В хода на разследването станало ясно, че майката на задържания – прокурор в Софийска районна прокуратура, го е прикривала и му е давала съвети как да се отърве от оръжието си.

„Ние намерихме и иззехме оръжието, задържаното лице в момента е под лекарско наблюдение, защото не се чувства добре", обясни от вицепремиерът Цветан Цветанов по случая.

„Не смятам, че полицай, следовател, съдия или прокурор – хората, които трябва да разследва подобни престъпления, могат да съдействат за укриване на веществени доказателства за извършването на тежко престъпление," каза още вътрешният министър.

Акцията била насочена срещу тартора на организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на наркотици в столицата – И.В. На 38 г., задържани са и още четирима негови сътрудници.

#прокурор #наркотици #разпространение на наркотици #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници