Местан: Някой иска етническо напрежение за изборите

Местан: Някой иска етническо напрежение за изборите
Някой иска парламентарните избори да се проведат в среда на етническо напрежение, заяви депутатът от ДПС Лютви Местан. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Някой иска парламентарните избори да се проведат в среда на етническо напрежение, заяви депутатът от ДПС Лютви Местан от парламентарната трибуна в отговор на изказването на Цветан Цветанов.

По-рано в парламента вътрешният министър осъди побоя над Октай Енимехмедов от делегатите на ДПС след опита за покушение срещу Ахмед Доган и призова за хуманно отношение, независимо от случая.

„Подобна демонстрация на сила и насилието, упражнено върху нападателя, е недопустимо. Това е знак за всеки един мюсюлманин, който тръгне да мисли различно“, каза още Цветан Цветанов.

„Стига манипулации, искаме пълната истина“, призова Лютви Местан и допълни, че „някой посяга на настроенията, които се отприщиха“.

„Правото на членовете на кабинета да говорят от тази трибуна не е безусловно. Това е законодателният орган. С тези изказвания се показва колко парламентът е зависим от изпълнителната власт“, каза още Лютви Местан.

#Лютви Местан #депутат от ДПС #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Ахмед Доган #ДПС #етническо напрежение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »