ДКЕВР е приела вече една от наредбите, изисквани от ЕК

A A+ A++ A

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) е приела вече една от наредбите, изисквани от Европейската комисия за регулиране на газовия и енергийния пазар, заяви председателят на комисията Ангел Семерджиев.

Изказването на Семерджиев бе в отговор на енергийния министър Делян Добрев, който упрекна ДКЕВР за закъсняло прилагане на правилата, което накара Европейската комисия да заведе дело срещу България в Европейския съд.

Семерджиев посочи, че останалите три наредби ще бъдат изготвени от ДКЕВР през следващата седмица, информира БНР.

Той заяви, че по закон крайният срок за изготвяне на наредбите е средата на юли и очевидно никой около министър Добрев не му е обяснил, че още в закона било заложено закъснение за всички наредби с една година.

„Но четирите наредби са готови - така че на практика ние много по-рано сме готови. Целият процес на преговори с ЕК се води от министерството и аз не съм виждал някакви конкретни срокове, освен тези в закона, така че това, което зависи от нас, т.е. да намалим двойно предвидените в закона срокове, вече е направено", каза Семерджиев.

Според него България едва ли ще бъде съдена заради непълно прилагане на европейските директиви за вътрешния енергиен пазар.

#Ангел Семерджиев #ДКЕВР #ЕК #Европейска комисия #Делян Добрев #енергетиката и туризма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници