Депутатите не гласуваха законопроекта за предучилищното образование

A A+ A++ A

Депутатите обсъдиха чл. 10 от законопроекта за предучилищното и училищното образование, но не успяха да го гласуват, зашото излязоха в почивка.

Заседанието трябваше да продължи с гледане на второ четене на законопроекта за публичните финанси, но депутатите решиха да се върнат на законопроекта за училищното и предучилищното образование, който вече са го обсъждали, но не са взели решение, предаде Информационна агенция „Фокус".

В законопроекта е записано, че за осъществяване на задължителната предучилищна на децата, частните детски градини трябва да получават държавна субсидия по реда и условията на закона.

Частните детски градини могат да извършват и дейности срещу заплащане на такси извън финансираните от държавата дейности.

По време на обсъжданията депутатът от ГЕРБ Снежана Дукова заяви, че ангажиментът на държавата се отнася до всички видове заведения, тъй като децата не са частни.

„Осъществява се и конституционно право да се ползват всички възможности за образование, които са позволени. Нека не правим дискриминационни процедури", добави Дукова.

Дискусията приключи без да бъде гласуван члена от законопроекта, като заседанието ще продължи с парламентарен контрол.

#обсъждане #гласуване #законпроект #ГЕРБ #Снежана Дукова #предучилищно образование #предучилищна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"