Служителката на ВМЗ: Борисов не е подарил 1млн., ние сме си го изработили!

Служителката на ВМЗ: Борисов не е подарил 1млн., ние сме си го изработили!
По-рано в петък Борисов обясни, че е упрекнел жената, че му праща лук, когато на ВМЗ са били преведени 6 млн. лв. и след това още 1 млн. лв. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Подарък от 1млн. лв. работниците във ВМЗ – Сопот не са получавали, защото тези пари са били изработени от тях, заяви Даниела Генкова – жената, която изпрати кромид лук на премиера Бойко Борисов.

По-рано в петък Борисов обясни, че е упрекнел жената, че му праща лук, когато на ВМЗ са били преведени 6 млн. лв. и след това още 1 млн. лв.

„Какъв подарък от 1 млн. лв. ни е направил премиерът Бойко Борисов за Нова година. Ние тези пари сме си ги изработили", каза Генкова.

„Колкото до това защо не съм занесла лука на Сергей Станишев отговарям: „Няма причина да го давам на него". И по неговото управление в завода е имало проблеми, но са разрешавани и ние сме получавали заплатите си", така Генкова коментира въпросът на Борисов, защо не е изпратила лука на неговия предшественик лидерът на БСП Сергей Станишев.

Относно извинението, което Борисов поиска по-рано през деня от нея, служителката на ВМЗ каза, че е възпитан човек, и ако премиерът й се извини и тя щяла да го направи.

„Но жеста с лука, аз не го направих за себе си, а за всички работници, които са от два региона и са обречени на безработица и глад. Ние искаме да работим и да си получаваме възнагражденията. Той би ли работил безвъзмездно", попита реторично жената и добави, че Борисов бил много изнервен.

6 те млн. лв., за които твърди Борисов, че са били преведени нза ВМЗ, трябвало да попита за тях управляващите във завода, посочи жаната.

„Аз съм обикновена работничка и искам да получа заплатата си за изработеното, както всички мои колеги. И мелнички за черен пипер да съм изработила - трябва да си получа парите за това", каза още Даниела Генкова.

#Бойко Борисов #министър-председател #ВМЗ #Сопот #Даниела Генков #златни пръстени #лук #извинение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници