Обилни дъждове заливат Русе, Силистра, Смолян и Кърджали

Обилни дъждове заливат Русе, Силистра, Смолян и Кърджали
Заради интензивен дъжд в 4 области на Северна и Южна България – Русе, Силистра, Смолян и Кърджали, в четвъртък е в сила жълт код. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Заради интензивен дъжд в 4 области на Северна и Южна България в четвъртък е в сила жълт код, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Кодът е в сила за областите Русе, Силистра, Смолян и Кърджали. През деня в тези области се очакват значителни валежни количества - между 15 и 30 л/кв. м. За останалата част от страната обявеният код е зелен.

До края на деня ще завали над цялата страна дъжд, с изключение на североизточните райони. Значителни количества се очакват в Рило-Родопската област. Ще духа слаб южен, в Източна България югоизточен вятър.

Минималните температури ще бъдат предимно между минус 1° и 4°, в София около 0°. Максималните температури ще са между 6° и 11°, в София около 7°.

През нощта срещу петък валежите ще обхванат североизточните райони от страната, но от югозапад ще намаляват и постепенно ще спират. Над планините ще бъде облачно, с валежи от дъжд, над 1500 м н.в. от сняг.

Времето е потенциално опасно, предупреждават синоптиците. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни.

#Русе #Силистра #Смолян #Кърджали #прогноза за времето #НИМХ #БАН #дъжд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"