ДПС щяло да остави избирателите си сами да решат дали да кажат „да“ на референдума

ДПС щяло да остави избирателите си сами да решат дали да кажат „да“ на референдума
Новият лидер на ДПС Лютви Местан каза, че членовете и симпатизантите на ДПС имали достатъчно информация за позицията на централното ръководство на партията по въпроса на ядрения референдум. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ДПС оставя електората си сам да реши дали да гласува с „да“ или с „не“ на предстоящия ядрен референдум, заяви новият лидер на движението Лютви Местан.

Местан каза, че членовете и симпатизантите на ДПС имали достатъчно информация за позицията на централното ръководство на партията по въпроса дали да се развива ядрената енергетика в България чрез изграждането на нови мощности, цитира думите му ТВ+.

„Понеже г-н Бойко Борисов успя да профанизира до такава степен този референдум, че в последния момент се сети да го превърне в генерален вот на доверие за себе си, национален, ние оставихме нашите избиратели сами да преценят дали да участват и как да гласуват на този референдум“, подчерта лидерът на ДПС.

Според него Борисов трудно може да разчита на подкрепа на електората на Движението за права и свободи, тъй като избирателите на партията щели да гласуват по съвест и били достатъчно грамотни и компетентни да вземат своето решение.

Местан заяви още, че за последните три и половина години парламентът никога не е бил пряка функция на волята на министър-председателя.

Той коментира, че в продължение на близо месец, начело с председателя на Народното събрание Цецка Цачева, цялата парламентарна група на ГЕРБ възторжено е агитирала да се гласува с „да“ на референдума дали да се изгражда нова ядрена централа в България.

По думите на председателя на ДПС се е стигнало дотам, че от ГЕРБ дори регистрирали Инициативен комитет със 76 депутати, които да агитират референдумът да бъде подкрепен.

„В сутрешен блок на една медия председателят на нарочната комисия възторжено агитира – българските граждани да гласуват с „да“ на референдума, до обаждането на харизмата (премиера и лидер на управляващата партия Бойко Борисов – бел. ред.)“, коментира Местан.

Той добави, че след обаждането на Борисов всички аргументи в полза на изграждането на нова ядрена централа вече нямали никакво значение, тъй като премиерът казал „три пъти не“.

Няма никакво значение и решението на парламента, смята Местан, тъй като след отказа на Борисов „ние непрекъснато чуваме „три пъти не“.

#избиратели #гласуване #Лютви Местан #ДПС #ГЕРБ #референдум #министър-председател #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Референдум 2013
Последно от Референдум 2013

Всички новини от Референдум 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"