Дянков раздава бонуси на експертите, направили Бюджет 2013

Дянков раздава бонуси на експертите, направили Бюджет 2013
Финансовият министър припомни, че административната реформа, започнала през 2012 г., предвижда чиновниците да могат да получават до 30% допълнително възнаграждение към заплатите си за изключителни постижения. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Експертите, разработили Бюджет 2013, ще получат бонуси този месец, съобщи финансовият министър Симеон Дянков.

В ефира на Нова телевизия Дянков даде за пример добрата работа на финансовото министерство по повод информацията на „България на гражданите“, че държавните служители са получавали нерегламентирано бонуси през 2012 г.

Дянков припомни, че административната реформа, започнала през 2012 г., предвижда чиновниците да могат да получават до 30% допълнително възнаграждение към заплатите си за изключителни постижения.

Той обаче подчерта, че това не са коледни бонуси, посочвайки, че на надбавки нямат право членовете на политическите кабинети.

Като пример за държавни лица, получавали надбавки, Дянков посочи министри и зам.-министри от Тройната коалиция, които получавали такива и от участие в бордове на държавни компании. Тази практика обаче била прекратена от ГЕРБ, допълни Дянков.

Той посочи, че бишият икономически и енергиен министър Петър Димитров (от БСП – бел. ред.) е получил десетки хиляди лева над заплатата си, а депутатът от БСП Димчо Михалевски - стотици хиляди лева, както и „един зам.-министър на финансите - половин милион от бордове“.

#„България на гражданите" #бюджет #Министър на финансите #Симеон Дянков #Министерство на финансите #експерти #бонуси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"