150 полицаи охраняват протеста във ВМЗ – Сопот

150 полицаи охраняват протеста във ВМЗ – Сопот
Засилените мерки за сигурност са въведени по всички кръстовища около завода, към които се насочват протестиращите оръжейници от ВМЗ – Сопот. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Повече от 150 полицаи охраняват протеста на работниците от ВМЗ – Сопот.

Засилените мерки за сигурност са въведени по всички кръстовища около завода, към които се насочват протестиращите оръжейници, включително това на Подбалканския път София–Бургас, предаде БГНЕС.

Заради протеста на учениците от Сопот в понеделник, които подкрепиха родителите си в исканията им за спешни мерки срещу кризата в завода, те са получили предупрежения за изключване от училище от директорката.

„Ако дойдат децата да протестират, са добре дошли. Те поне са с чисти помисли, а не като някои други“, коментира по-рано Димитър Атанасов от КТ „Подкрепа“.

Той изрази предположение, че вероятно засилената охрана на протеста във вторник е заради очакването децата отново да се включат в протеста и необходимостта да се гарантира тяхната сигурност.

„Днес изпращат полиция, страшно е. Не знам какво очакват да видят полицаите“, обясни Даниела Генкова, с която преди седмица премиерът Бойко Борисов влезе в задочен спор за лук и златните й пръстени.

#Даниела Генкова #полиция #протест #ВМЗ – Сопот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »