Джоли в дневния ред на сръбския парламент

Джоли в дневния ред на сръбския парламент
Снимка: crazy.bg
A A+ A++ A

Филмът „В земя на кръв и мед“ на Анджелина Джоли предизвика истински скандал в сръбския парламент.

Депутатът от сръбската националистическа радикална партия Душан Марич отправи жестоки обвинения срещу Джоли, която според него „сатанизирала сръбския народ в последния си филм, на който тя е режисьор“.

„Това става благодарение на американците, които „от геноцида над индианците създадоха световен и културен бренд“, каза още Марич.

Той опредeли като обиден факта, че световната филмова индустрия смята Сърбия за най-евтина дестинация за правене на високобюджетни холивудски продукции.

Част от народните представители реагираха шеговито на изказването на Марич и припомниха, че неотдавна в сръбските медии са били публикувани порно снимки с участието на самия Душан Марич.

„Той разбира тези неща от личен опит“, чуваха се гласове в пленарната зала на Скупщината. Това обаче не попречи на Марич да продължи с атаките си.

„В Сърбия пристига някаква си Анджелина Джоли, за да заснеме т.нар. престъпления, извършени от сърбите. Тук ще похарчи примерно 50 млн. евро, а след това тази нещастница ще изкара 500 млн. евро на наш гръб, благодарение на сатанизацията и плювните срещу сърбите... Отгоре на всичко властите ще й отпуснат и десетина милиона от държавния бюджет за подкрепа на проекта“, гневеше се Душан Марич.

Заседанието бе прекъснато от водещия с думите: „В точка седем от дневния ред не е записана Анджелина Джоли, закривам заседанието“.

#Анджелина Джоли #В земя на кръв и мед #филм #режисьор #Парламент #депутат #Сърбия #Скупщината

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »