„Булсатком“ предложи да пусне бТВ, докато текат преговорите за тв пакета

„Булсатком“ предложи да пусне бТВ, докато текат преговорите за тв пакета
Сателитният оператор „Булсатком“ предлага на bTV Media Group да излъчва програмата на основния й канал, докато се водят преговори за разрешаване на търговския им спор. Снимка: monitor.bg
A A+ A++ A

Сателитният оператор „Булсатком“ предлага на bTV Media Group да излъчва програмата на основния й канал, докато се водят преговори за разрешаване на търговския им спор.

Новата оферта към медийната компания е вследствие на „постепенното сближаване на позициите при предстоящите преговори“.

„За да се избегне генерирането на дълготрайни негативни ефекти върху пазарните позиции на бТВ и „Булсатком“, но най-вече ефектът за потребителите, които за наше огромно съжаление са основен потърпевш от спора, Ви предлагаме, при Ваше изрично писмено съгласие, „Булсатком“ да възстанови сигнала на ефирната телевизия бТВ в мрежата си, a преговорният процес за пакета програми да продължи“, пише в предложението.

От „Булсатком“ отбелязват, че ефирният канал е с „голямо обществено значение и е лицензиран за достъп до всички зрители“.

Предложението идва в деня, когато изтича срокът на предложението на bTV Media Group, отправено към сателитния разпространител на 16 януари.

В официалното съобщение, качено на сайта на телевизията, е посочено, че медията предлага възможно най-добрите ценови условия, при които групата на бТВ може да продължи „да създава качествени български сериали и да заплаща за най-доброто от световното кино и спорт, което представя на зрителите сега“.

От медийната група посочват, че очакват кабелният оператор да „оцени направените отстъпки и преференциални условия, като от своя страна също направи необходимите компромиси, за да пусне отново каналите на bTV Media Group, без да увеличи цената на услугата си за крайните абонати".

#bTV Media Group #бТВ #„Булсатком“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници