Плевнелиев поздрави колегата си Обама за иногурацията

Плевнелиев поздрави колегата си Обама за иногурацията
Президентът Росен Плевнелиев поздрави колегата си Барак Обама по повод встъпването му в длъжност за втори мандат като президент на САЩ. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев поздрави колегата си Барак Обама по повод встъпването му в длъжност за втори мандат като президент на САЩ, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„В навечерието на 110-ата годишнина от установяване на дипломатически отношения между България и САЩ двустранният диалог е изключително интензивен и богат. Стратегическото ни сътрудничество почива не само на общи ценности и интереси, но и на споделени отговорности по редица двустранни и трансатлантически проекти“, се казва в писмото на българския държавен глава до Барак Обама.

Росен Плевнелиев отбелязва, че благоприятната политическа среда създава предпоставки за още по-силно насърчаване на търговско-икономическите и инвестиционните контакти между нашите две страни.

„В лицето на САЩ демократична България винаги е намирала силен и откровен партньор. От съществена важност е да продължим съвместните усилия в стабилизирането на страните от Северна Африка и Близкия изток, обезпечаването на сигурността в Афганистан, подпомагането на евроатлантическата интеграция на Западните Балкани, постигането на по-голяма енергийна независимост, възстановяването на глобалната икономика, противодействието на международния тероризъм и организираната престъпност“, посочва в писмото си президентът Плевнелиев.

Държавният глава изразява вярата си, че ще продължи съвместната работа в интерес на дългосрочните отношения между България и САЩ и приятелските връзки между двата народа.

„Приемете още веднъж, г-н Президент, моите най-искрени пожелания за здраве и успех в осъществяването на Вашата високоотговорна мисия за благото и просперитета на американския народ“, пише още Росен Плевнелиев в поздравлението си до Барак Обама.

#Росен Плевнелиев #Президент на България #Барак Обама #Президент на САЩ #иногурация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »