България отново в „ден за размисъл“

A A+ A++ A

България отново в „ден за размисъл“. Събота, 29 октомври, е денят за размисъл в България преди втория тур на президентските и местните избори в неделя.

В 6.00 часа на 30 октомври в страната ще отворят 11 382 избирателни секции. Секциите в чужбина са 161 в общо 58 държави. Там избирателите ще могат да дадат своя глас само за президент и вицепрезидент.

Изборният ден започва утре, 30 октомври, в 6.00 часа и приключва в 19.00 часа. Ако към 19.00 часа има опашка от чакащи гласоподаватели пред някоя от избирателните секции, изборният ден в съответната секция може да бъде удължен, но не по-късно от 20.00 часа.

Забранена е агитацията под всякаква форма 24 часа преди изборите и в изборния ден.

По закон не се допуска поставянето на агитационни материали на партии, коалиции и инициативни комитети в изборните помещения, както и на разстояние по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която има избирателната секция, до края на изборния ден.

До началото на изборния ден в изборните места не се допускат хора по никакъв повод. Не се разрешава паркирането на автомобили, както и оставянето на вещи без надзор в непосредствена близост до сградите, в които се провежда гласуването.

Забранява се обявяването на резултати от допитвания до общественото мнение по повод изборите.

В изборния ден не се разрешава продажбата и сервирането на алкохолни напитки. Забраната се отнася за всички търговски обекти и заведения за обществено хранене, като в нея не попада продажбата на алкохолни напитки на едро и бира.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »