Анти-ДПС риториката вече е факт, смята Михаил Миков

Анти-ДПС риториката вече е факт, смята Михаил Миков
Далеч сме от правовата държава. Този случай е изпитание за прокуратурата, заяви бившият вътрешен министър Михаил Миков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Анти-ДПС риториката е факт, включително и на етническа основа, заяви депутатът от БСП Михаил Миков в коментар на нападението на лидера Ахмед Доган в събота.

„Това е посегателство, което ще има влияние върху политическия живот. Лошото е, че политическото говорене изпревари разследването“, каза бившият вътрешен министър Михаил Миков пред БНР.

Той категорично определя деянието на 25-годишния Октай Енимехмедов като покушение и подчерта, че изстрелът с газов пистолет от близка дистанция може да бъде опасен, а и се пренебрегва информацията за двата ножа, прикрепени към тялото на похитителя.

„В чии ръце е оръжието е друг въпрос. Замълча се дали има съучастници и подбудители. Важен е въпросът за това – трябва да има отговори“, категоричен е Михаил Миков.

Според събеседника му в студиото Димо Гяуров от Синята коалиция вече съществува и хипотеза, че истината за покушението срещу Ахмед Доган никога няма да се разбере.

„Политиците, а и не само те, обаче трябва да внимават с коментарите на етническа тема. ДПС малко прекалиха с аргументацията по тази тема и без да съм адвокат на премиера, той реагира адекватно“, продължи синият депутат.

Според него НСО се е „издънила тотално“ и не се е справила със задачата си.

„В своята неадекватност службата е доведена до слугинаж. Във всяка друга страна този човек щеше да бъде обезвреден още при влизане“, категоричен е Гяуров.

Той подчерта още, че през последните години за охраната на Ахмед Доган са похарчени милиони, защото срещу лидера на ДПС е имало заплахи.

Димо Гяуров посочи, че такъв тежък инцидент ще даде тласък на реформите в НСО.

„Трудно би могло да бъде търсена отговорност за посегателството над похитителя, по-скоро за хулиганство“" коментира депутатът от Синята коалиция в качеството си на юрист.

Михаил Миков веднага контрира, че това становище трябва да бъде дадено от прокуратурата. „Далеч сме от правовата държава. Този случай е изпитание за прокуратурата“, допълни бившият вътрешен министър.

#ДПС #Ахмед Доган #Михаил Миков #депутат от БСП #Димо Гяуров #депутат от СК #Октай Енимехмедов #НСО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"