Кунева учреди гражданско сдружение

Кунева учреди гражданско сдружение
„Избори заради самите избори и партия заради самата партия като инженерство – не е по моя вкус“, заяви Кунева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият български еврокомисар Меглена Кунева учреди Гражданско сдружение „България на гражданите“.

Според Кунева в настоящата политическа картина хората не се чувстват представени, съобщи БНР.

Като основни предизвикателства пред България тя посочва икономическата криза, липсата на българска позиция за промените в ЕС, забавените реформи, както и корупцията.

„Нашата основна цел е да инициираме и активно да участваме в дебата за формулиране на национална кауза и национални приоритети“, заяви Кунева.

„Избори заради самите избори и партия заради самата партия като инженерство - не е по моя вкус. А иначе демократичните партии в Народното събрание са повече от добре дошли да попитат, да кажат какво мислят по нашите предложения“, каза още тя.

„Бих се радвала това да се случи. Каня всички да се присъединят към това сдружение, всеки човек, който иска да мисли, който не го е страх да каже мнението си. Ще пътуваме, ще правим клубове из страната, ще правим лекции, ще събираме хора, защото държава се прави с хора“, добави Кунева.

Отново обаче не стана ясно дали бившият еврокомисар се готви да участва в следващите парламентарни избори, както и дали движението ще прерасне в партия.

Сред учредителите на новото сдружение са хора близки до НДСВ, като Даниел Вълчев,Николай Василев и Мария Дивизиева.

#Меглена Кунева #еврокомисар #България #ЕС #гражданско движение #България на гражданите #Даниел Вълчев #Николай Василев #Мария Дивизиева #НДСВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »