КНСБ: Не сме съгласни да „режем" хора без визия за бъдещето на ВМЗ

КНСБ: Не сме съгласни да „режем" хора без визия за бъдещето на ВМЗ
Няма да се съгласим да „режем" хора, без да има ясна визия за спасяване на предприятието, подчерта синдикалният лидер Пламен Димитров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Синдикатите няма да се съгласят на съкращения на работници от ВМЗ – Сопот, без да има визия за спасяването на предприятието, категоричен е президентът на КНСБ Пламен Димитров.

„Няма да се съгласим да „режем" хора, без да има ясна визия за спасяване на предприятието," подчерта синдикалният лидер пред БНР.

По думите му, вече и синдикатите, и работещите са наясно, че се налага оптимизация на персонала, но това не е единственото належащо действие.

„В предприятието най-накрая очакваме да видим предложението за оздравителна програма, което енергийния министър Добрев и социалния Тотю Младенов и ръководството поеха като ангажимент към нас през миналата седмица," подчерта Пламен Димитров и припомни, че стачните действия във ВМЗ – Сопот продължават вече 20 дни.

От своя страна, директорът на оръжейния завод Иван Стоенчев коментира, че до 17:00 часа в понеделник ръководството трябва да представи на партньорите си визията за преструктуриране на дружеството.

„Ние ще преструктурираме предприятието в рамките на нашите цехове, където има дублиращи мощности, ще бъдат закрити дейности, които не носят приходи на дружеството, а само разходи. Въпросът е, че имаме договори с дружеството, но за жалост сумите не достигат за изхранването и заплатите на хората при нас," обясни Иван Стоенчев.

Той каза, че има да се изплащат аванси за ноември декември, януари, заплата за октомври и ноември, като обеща в края на януари да бъдат изплатени заплатите за декември.

#ВМЗ – Сопот #КНСБ #Пламен Димитров #Иван Стоенчев #Делян Добрев #Тотю Младенов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"