До 6 г. затвор може да получи Октай Енимехмедов

До 6 г. затвор може да получи Октай Енимехмедов
Нападателят, който опря пистолет в слепоочието на Доган по време на доклада му на Осмата национална конференция на партията, ще бъде обвинен по чл. 325 и чл. 144 от Наказателния кодекс. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

До 6 г. затвор може да получи 25-годишният Октай Енимехмедов за нападението срещу лидера на ДПС Ахмед Доган.

Нападателят, който опря пистолет в слепоочието на Доган по време на доклада му на Осмата национална конференция на партията, ще бъде обвинен по чл. 325 и чл. 144 от Наказателния кодекс, заяви зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, цитиран от БГНЕС.

По първото обвинение - за хулиганство с особен цинизъм и дързост, се предвижда наказание до 5 г. затвор, а по второто – за закана за убийство, до 6 г. затвор и така максималната присъда, която би могъл да получи Октай Енимехмедов е 6 г. зад решетките.

Заключението на една от експертизите е, че от теоретична гледна точка при разстояние от 15 до 50 сантиметра е възможно да се стигне до повърхностни наранявания и дори при различни по тежест увреждания на очите или ухото от страната на изстрела.

Балистичната експертиза показва, че става въпрос за газов пистолет с газови и сигнално- звукови патрони. Пълнителят е бил технически неизправен, но оръжието е било годно да произвежда изстрели.

По смисъла на закона това се явява негоден предмет за извършване на убийство, коментира зам.-главният прокурор.

„Предстои разпит на Ахмед Доган. След изготвянето на заключението на фототехническата експертиза и разпитите на свидетели ще се прецени дали да се образува наказателно производство срещу упражнилите насилие върху Октай Енимехмедов. Не изключвам възможността да бъде образувано наказателно производство и срещу тези лица," каза още Борислав Сарафов.

По-рано на пресконференцията в МВР директорът на Института по психология в МВР Неделчо Стойчев, заяви, че „Октай Енимехмедов се възхищава на Ахмед Доган като един ерудиран човек, но смята, че с поведението си Доган вреди на България, на българското общество".

#ДПС #Ахмед Доган #Октай Енимехмедов #закана за убийство #хулиганство #Борислав Сарафов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници