Обвинения за хулиганство и закана за убийство за нападателя на Доган

Обвинения за хулиганство и закана за убийство за нападателя на Доган
Нападателят на Ахмед Доган – Октай Енимехмедов, ще получи обвинения за хулиганство и закана за убийство. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нападателят на Ахмед Доган – Октай Енимехмедов, ще получи обвинения за хулиганство и закана за убийство, заяви градският прокурор на София Николай Кокинов.

Според заключенията на експертите, оръжието, което 25-годишният мъж насочи срещу лидера на ДПС по време на Осмата национална конференция на партията в събота, не е в състояние да убие човек, посочи обвинителят пред БНР.

„С два патрона, които са звукови, и трети, който е с лют пипер за сплашване на кучета, не може да бъде убит човек," обясни Николай Кокинов и добави, че нападателят не е имал субективното намерение да убие Доган.

„Решихме да се откажем от първоначалната квалификация опит за убийство. Заканата за убийство също е тежко престъпление," продължи прокурорът.

По думите му, в нападението обективно става дума за „негоден опит", тъй като използваното за престъплението средство не може да произведе резултат убийство.

„Обсъждаме новите обвинения, които ще се повдигнат около обяд в неделя - за хулиганство по член 325, което е тежко наказуемо – може да получи до 6 г. затвор, и второто обвинение е за закана за убийство," обясни Николай Кокинов.

„Слава на Бога не се случи нищо по-лошо от това, което се случи. Ако оръжието беше бойно сами си задайте въпрос какво щеше да се случи," каза прокурорът в заключение.

#ДПС #Ахмед Доган #Октай Енимехмедов #Николай Кокинов #хулиганство #закана за убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници