Борисов освиркан на мото шоуто

Борисов освиркан на мото шоуто
Снимка: nightofthejumps.com
A A+ A++ A

Близо 10-хилядната публика на мото шоуто Night of The Jumps освирка премиера Бойко Борисов.

Всеки път, когато някой в зала „Арена Армеец“ споменеше името на премиера, следваха освирквания и възгласи на недоволство от страна на зрителите на представлението, съобщи БГНЕС.

Мото шоуто беше открито от многобройна делегация на българските организатори, а при представянето им зрителите бурно освиркаха Борисов и министъра на финансите Симеон Дянков.

Тази първа масова реакция на публиката се превърна в тенденция на вечерта и продължи, когато на финала на състезанието министърът на младежта и спорта Свилен Нейков благодари на Борисов за хубавата зала и за провеждането на мотокрос спектакъла.

По този повод председателят на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов оцени публиката като „тъпа“.

В защита на Борисов за осъществяването на състезанието се изказа председателят на организационния комитет за провеждането му – бившият вътрешен министър от кабинета на Сергей Станишев и сега депутат от КБ социалистът Румен Петков.

България бе домакин на финалния кръг от световния шампионат по мотокрос в дисциплината фристайл.

Night Of The Jumps са най-старите и най-големи международни серии за мотокрос фристайл в света.

Те представляват уникална смес, комбинираща международен спорт на най-високо ниво - световен и европейски шампионат по мотокрос фристайл с класически шоу елементи като светлинно шоу и пиротехника.

В самото състезание взеха участие най-добрите осем пилоти в света, а поради неговия екстремен вид се налагаше да бъдат повикани и четири резерви.

Те излъчиха новия световен шампион именно в зала „Арена Армеец“, което наруши традицията от няколко поредни години финалът да бъде в Бразилия.

По време на състезанието бе проведено и награждаването на България за най-добър домакин на кръгове от шампионатите в дисциплини мотокрос и супермото.

Двукратният световен шампион Реми Бизуар от Франция с „Хонда“ триумфира във финалния кръг за сезона, а второто място се оказа достатъчно за чилиеца Хавиер Вийегас с „Ямаха“ да спечели първата си световна титла.

След финала двамата бяха разделени от едва 15 точки в полза на южноамериканеца и той стана първият шампион от страна извън Европа.

#Бойко Борисов #премиер #мото #мотокрос #Night of the jumps #Арена Армеец #Свилен Нейков #министър на спорта #Румен Петков #Сергей Станишев #Кабинет #шоу #България #Бразилия #Франция #Хонда #Ямаха #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »