Цветанов: МВР има компетентност и отговорност по охраната на конференцията на ДПС

Цветанов: МВР има компетентност и отговорност по охраната на конференцията на ДПС
Вътрешният министър уточни, че според плана, разработен в петък, всички гости, на местата, които са заявили, че ще бъдат настанени – хотелите „Принцес" и „Родина" - е имало допълнително целево осигурен патрул. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

МВР има отговорност за охраната извън сградата на НДК, а НСО - за охраната на Националната конференция на ДПС, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов,.

Малко след като лидерът на движението Ахмед Доган бе нападнат от 25-годишен мъж, докато изнасяше доклада си, Цветанов пристигна в НДК, предаде Информационна агенция „Фокус".

„МВР има компетентност и отговорност по охраната", посочи Цветанов.

Полицията е трябвало да охранява обществения ред извън сградата на НДК, като впоследствие е било договорено НСО да поеме охраната на вътрешното мероприятие.

Той уточни, че според плана, разработен в петък, всички гости, на местата, които са заявили, че ще бъдат настанени – хотелите „Принцес" и „Родина" - е имало допълнително целево осигурен патрул.

„Това, което е свързано с днешното мероприятие - винаги има полицейско присъствие във външната част на сградата, за да няма асоциации и да не се свързва, че полицията присъства на партийни мероприятия", каза още Цветанов.

#ДПС #Ахмед Доган #покушение #МВР #охрана #НСО #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"