БСП иска оставката на Найденов „за цялостно творчество“

БСП иска оставката на Найденов „за цялостно творчество“
По време на брифинг в парламента депутатът от левицата Петър Курумбашев и негови колеги оповестиха нови сигнали, които ще предадат в Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

От БСП поискаха оставката на земеделския министър Мирослав Найденов „за цялостно творчество“.

По време на брифинг в парламента депутатът от левицата Петър Курумбашев и негови колеги оповестиха нови сигнали, които ще предадат в Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта, предаде БГНЕС.

Председателят на общинските съветници на БСП в София Жельо Бойчев представи „приноса“  на Найденов в борбата с безстопанствените кучета в София за времето, през което той е бил директор на общинското предприятие „Екоравновесие“.

Доклад за тези нарушения е представен след проверка, възложена от кмета на столицата Йорданка Фандъкова, който е за периода 2009-2011 г.

Сред нарушенията имало и данни за наемане на частен имот за приют на кучета.

Курумбашев коментира, че ако е бил нает мезонет в центъра на София за безстопанствените животни, щяло да излезе по-евтино.

Той добави и случаите с „калинките“ в земеделското министерство, посочвайки търговете с дървесина и драстичните закононарушения с дюните.

„Този министър е емблема на това управление и е последният министър, с който премиерът Борисов би се разделил“, смята Курумбашев.

#Комисия за борба с корупцията по високите етажи на властта #БСП #оставка #Мирослав Найденов #приют #кучета #министър на земеделието и храните #Петър Корумбашев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"